Олександр Стрельченко: Продаж землі може запустити процес знищення держави

23.10.2019

«Наша депутатська група – ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ запропонувала депутатам обласної ради звернутися до вищого керівництва держави з питання відкриття  ринку землі. Це питання сьогодні – дуже болюче і стосується абсолютно усіх українців, бо продаж землі може розпочати процес знищення держави. Якщо українські землі дозволять скуповувати іноземцям, процес стане незворотнім». Про це заявив голова обласної організації ПП ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ Олександр Стрельченко, коментуючи звернення, яке група внесла на розгляд колег з депутатського корпусу.

На переконання політика, законопроект про ринок землі треба відпрацьовувати не з МВФ, а з українськими фермерами. Щоб керівники країни думали не про іноземців, які вже  готові  скуповувати  українські  землі, а дбали про своїх громадян, враховуючи суспільну думку.

«Земля – це не просто привабливий об’єкт для інвестицій, це – стратегічний ресурс, який не підлягає відтворенню, є репродуктивною умовою життєздатності нашого народу, — йдеться у зверненні. — Урядовий законопроект передбачає, що набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення можуть громадяни України, українські компанії, територіальні громади та держава. Але зрозуміло, що будь-яка іноземна компанія, відкривши представництво в Україні, зможе завести сюди гроші і скупити землю. Важливо розуміти, що землею повинен володіти той, хто на ній працює».

Члени спілки аграрних підприємств Сумщини та обласної організації фермерів наголошують, що їхню думку при  розробці  законопроекту  не враховували.

Опозиціонери Сумщини разом  з  аграріями  та  представниками   територіальних громад  звертаються  до  президента, уряду та  Верховної Ради України   до  вирішення  питання  з  впорядкуванням державного земельного кадастру,  закріплення  юридичних  механізмів  захисту,   організації та  проведення  референдуму,  —   не піднімати  питання  відкриття  ринку  землі

Остаточне голосування щодо  звернення  до  керівництва держави   сумські обранці  запланували  винести на сесію обласної ради,  яка  має  відбутися 25  жовтня.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: