Олександр Лисенко: У центрі міста потрібно наводити лад з паркуванням авто

24.10.2019

Очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО переконаний, центру міста необхідне розвантаження від хаотично припаркованих автівок, виходом з ситуації стане облаштований майданчик для паркування.

За рішенням виконавчого комітету, перший комунальний майданчик для паркування автомобілів облаштують на перехресті вул. Кооперативна та Покровської площі.

Дозвіл на облаштування майданчику для паркування транспортних засобів орієнтовною площею 370 м2 надано КП «Паркінг». Зокрема, на замовлення комунального підприємства ДП «Укдіпродор» вже розробило проєкт реконструкції перехрестя.

Згідно з проєктом, між площею Покровською та вул. Кооперативна облаштують тротуар. Поруч буде пішохідний перехід, а територію для паркування на 11 місць відмежують парканом.

Як повідомив директор КП «Паркінг» Олег СЛАВГОРОДСЬКИЙ, документ пройшов необхідні експертизи, тож наразі комунальне підприємство отримує дозвільні документи на початок будівництва.

«У центрі міста потрібно наводити лад з паркуванням авто. Облаштування майданчика для паркування на розі Кооперативної вулиці і Покровської площі дозволить в деякій мірі розвантажити центр від автівок, – говорить міський голова Олександр Лисенко. – Прошу сумчан з розумінням поставитися до тимчасових незручностей, які виникнуть під час реконструкції перехрестя. Гадаю, вони триватимуть недовго».

Будівництво майданчика для паркування вартуватиме КП «Паркінг» близько 400 тис. гривень. Роботи розпочнуть одразу після отримання необхідних дозволів. Паркувальний майданчик має сприяти підвищенню безпеки дорожнього руху, розвитку паркувального простору та покращення якості при наданні послуг з паркування.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: