Чоловіком, який погрожував патрульним застрелитися, виявився екс-депутат міськради

24.10.2019

Учора, 23 жовтня, патрульна поліція Сумщини повідомляла, що 14 жовтня на вулиці родини Линтварьових патрульні зупинили автомобіль Toyota, у водія якого, за даними пресслужби Управління патрульної поліції в Сумській області, були явні ознаки алкогольного сп’яніння.

«Уже з перших хвилин спілкування вартові порядку насправді виявили в нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Навіть більше, 48-річний керманич ледве тримався на ногах. Патрульні відразу ж запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп’яніння. Громадянин почав переконувати не робити цього, а, зрозумівши, що справа йде до проходження огляду, і зовсім почав погрожувати вчинити суїцид.

«Ми розуміли, що керманич просто маніпулював та намагався уникнути відповідальності. Він повідомив, що зараз візьме з автомобіля документи, аби надати їх для перевірки. Однак сівши до авто, водій швиденько пересів на заднє пасажирське сидіння автомобіля, а потім різко потягнувся за мисливською рушницею. Нам вдалося вихопити в нього рушницю, а самого чоловіка затримати, застосувавши кайданки. Надалі на місце зупинки ми викликали слідчо-оперативну групу Сумського відділу поліції», — повідомляє Управління патрульної поліції в Сумській області.

Як стало відомо, героєм цих подій став колишній депутат Сумської міської ради, підприємець Юрій Бабічев, який був бізнес-партнером сумського міського голови Олександра Лисенка. Вони разом заснували підприємство «СУМИТРАНС-С», яке займалося пасажирськими перевезеннями.

Як з’ясувалося, у червні цього року на Юрія Бабічева патрульні вже складали протокол за кермування у нетверезому стані, 15 липня суд притягнув його за це до відповідальності у вигляді штрафу у 10 тисяч 200 гривень і позбавлення права керування транспортом строком на 1 рік. Це рішення набрало законної сили 26 липня.

Як тоді було встановлено судом, о 10 вечора 7 червня його зупинили на Привокзальній площі на Toyota camry з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Там він  відмовився від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння у встановленому законом порядку у присутності двох свідків.

«Замість того, щоб дихнути в прилад, ОСОБА_1 навмисно став вдихати повітря в себе. Поліцейські тричі казали, щоб він не вдихав повітря, а набрав повітря у груди і видихнув у прилад. Але ОСОБА_1 навмисно цього не робив і продовжував вдихати повітря тримаючи мундштук у роті», — йдеться в постанові.

У зв’язку з тим, що цього року Юрій Бабічев вже був позбавлений права керування, цього разу патрульні склали на нього протокол за частиною 2 статті 130 КупАП — відмова від проходження огляду на стан сп’яніння особою, яка протягом року вже притягувалася до відповідальності за керування у нетверезому стані. У разі визнання вини Бабічева судом, йому загрожує штраф у розмірі 20400 гривень з позбавленням права керування строком на 3 роки.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: