Ігор Перепека: «Через обов’язкове введення касових апаратів підприємці ризикують податися на заробітки»

24.10.2019

У найближчі роки два закони суттєво змінять роботу бізнесу. Перший стосується запровадження касових апаратів для підприємців спрощеної форми оподаткування другої-четвертої груп. Другий же запроваджує інструмент так званого «кешбеку», який фактично заохочує покупців за гроші доносити на продавців. Крім того, передбачається збільшення штрафних санкцій. Наприклад, якщо чек не був виданий взагалі — підприємець отримує штраф 850 грн за перше порушення, і не менше 1700 грн за наступне.

Нововведення викликали великий суспільний резонанс і протести частини підприємців. Зокрема проти масової фіскалізації у Києві мітингували і сумчани, які вважають, що ці закони є занадто жорсткими і поставлять малий бізнес під удар, зруйнують дрібну торгівлю.

«З одного боку, підтримуючи такі закони, влада хоче закрити схему ухилення від податків, для реалізації якої середній і великий бізнес використовує фізичних осіб-підприємців, — коментує депутат Сумської міської ради Ігор Перепека. —  З іншого боку, підприємці побоюються, що такі закони призведуть не до процвітання держави, а до ще більшої хвилі виїзду з України на заробітки, коли країну залишатимуть люди, чий бізнес не витримав пресингу.

Попри численні мітинги, звернення, петиції із проханням ветувати закони, президент усе ж їх підписав. Ситуація ризикує обернутися тим, що підприємці або підуть в підпілля, або будуть закривати свій бізнес, і це автоматично відобразиться на стані нашої економіки.

Замість того, щоб звернути увагу на детінізацію у сфері великого бізнесу, наводити порядок на митниці і боротися з масштабною контрабандою,  у нас взялися за малих підприємців, ставлячи їх у рамки виживання».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: