У Глухові тепер немає залу шлюбних церемоній

25.10.2019

Глухівський міськрайонний відділ реєстрації актів цивільного стану ще в кінці літа виїхав з приміщення по вул. Києво-Московській, 41, де знаходився з 1978 року. Тепер установа знаходиться за адресою: вул. Вознесенська, 21-а (це приміщення податкової). Туди ж минулого року переїхав і міськрайонний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Сумській області.

Як повідомила начальник відділу РАЦС Наталія Книш, це було розпорядження обласного керівництва. Старе приміщення в жахливому стані та потребує серйозних коштів на ремонт, але фінансування на це не виділялося.

– Зали урочистостей тепер немає, за домовленістю з нареченими наш співробітник виїжджає на церемонію в будь-яке місце. Така послуга буде коштувати близько 1400 гривень, – говорить Н. Книш.

Графік роботи не змінився, як і послуги, які надаються. Ми побували в установі, вхід у ВРАЦС не з центрального входу, а з тилу. На другому поверсі в коридорі чекало четверо відвідувачів. Спитали їхню думку. Люди чесно сказали, що в коридорі тісно, незручні стільці, у кімнаті сидить кілька спеціалістів, але умови там не дуже: ремонту нема, старі вікна, кілька разів вибивало світло. І дуже жалкували, що ніхто не захотів зберегти залу урочистих церемоній.

Ми звернулись до в.о. міського голови Олени Демішевої, щоб дізнатись про плани влади на приміщення в центрі міста. Можливо, його планують здати чи продати? Виявилось, що в колишньому ЗАГСі відкриють комунальний сімейний центр розвитку та дозвілля, приміщення вже передали на баланс відділу культури.

– Найближчим часом створимо там культурний осередок міста типу сімейного центру розвитку. Там проводитимуться різноманітні майстер-класи, як у бібліотеці, тільки це будуть платні послуги за символічну суму. У місто заїхали волонтери, носії англійської мови, тож плануємо там проводити групові мовні курси для дорослих. Прибуток нам не потрібен, тільки самофінансування, щоб за ці кошти заплатити комунальні послуги і роздаткові матеріали, – прокоментувала  Демішева.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: