«Сумитеплоенерго» просить стягнути понад 10 млн грн із Сумського НВО

25.10.2019

Понад десять мільйонів гривень – таку суму «Сумитеплоенерго» просить стягнути через суд із Сумського машинобудівного науково-виробничого об`єднання. У суму входить заборгованість за постачання гарячої води разом із пенею та інфляційнійними втратами.

Підготовче засідання відбулося сьогодні у Господарському суді області.

Науково-виробниче об’єднання подало зустрічний позов, в якому просить визнати недійсним договір поставки. За словами адвоката відповідача Олександра Танчика, тарифи на постачання – завищені. Це нанесло збитки  підприємству. «Під час укладення договору, зокрема, ми в тій заяві про заміну підстав зустрічного позову посилаємося на те, що на той момент фактично перебували в таких обставинах, коли мали укласти завідома збиткову угоду. Ми оспорюємо, чому саме такі тарифи встановлені. Хочемо підтвердити і показати суду і запевнити в тому, що ті дані, які давалися для затвердження цього тарифу, вони бралися винятково для території споживачів, які обслуговує «Сумитеплоенерго». Вони ніякого відношення не мають до нашої території. У нас зовсім інші умови надання послуг», — говорить Олександр Танчик.

«Договір передбачає свободу договору. Вільні укладати договір або не укладати договір. Відповідач за первісним позовом мав право не звертатися до «Сумитеплоенерго». Вирішити свої господарські питання самостійно. Тариф формують не за територіями. Як вбачається у структурі тарифу, наприклад, до постанови 1531 тариф формується з економічно-обгрунтованих витрат на виробництво, транспортування постачання», — каже представник «Сумитеплоенерго» Володимир Дубовик.

У підсумку судове засідання відклали. Наступне має відбутися 26 листопада. Мова йде про заборгованість за 2018 рік у період з 12 квітня до початку опалювального сезону.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: