У справі обвинувачених у справлянні природної потреби на пам’ятний знак слухали фахівця

25.10.2019

У справі обвинувачених у справлянні природної потреби на пам’ятний знак Героїв Небесної Сотні, як і минулого засідання, досліджували мобільний телефон, який, за версією сторони обвинувачення, вилучили в одного з юнаків під час затримання. Для цього викликали фахівця у галузі інформаційних технологій.

На початку засідання суддя відкрив конверт із телефоном та запросив фахівця вказати, чи могли сторонні особи розмітити в цей телефон відео, як про це каже сторона захисту. «Формат один і той же, одне й те ж саме розширення. – Про що це свідчить? (питає суддя Олексій Сибільов) – Це свідчить про те, що ці файли, можливо, були створені за допомогою камери цього телефону. – Можливо, а яка вірогідність, що вони були сюди поміщені? – Дуже мала. Для дослідження більш детальних характеристик необхідне додаткове дослідження… там, можливо, буде вказана модель цього телефону», – каже фахівець Юрій Божко.

«Якщо на тому телефоні був Телеграм, наприклад, на нього було скинуто повністю повноформатний файл і потім перекинуто на флешку, розміщено в ту саму папку… то це можливо зробити навіть із мережі інтернет?», – питає один з обвинувачених.

«Завантажуєте його і розміщуєте… в ту саму папку, у пам’ять флеш-карти, то так, у принципі можливо», – відповів фахівець Юрій Божко.

Прокурор Олексій Моісеєнко попросив суд надати йому можливість підготувати письмове клопотання про проведення експертизи цього мобільного телефону. Захисниця обвинуваченого, що цей мобільний телефон тривалий час перебував у провадженні органів досудового розслідування, тож вони мали можливість провести всі необхідні слідчі дії.

Наступне засідання у справі має відбутися 11 листопада.

Нагадаємо, двоє юнаків прокуратура обвинувачує в тому, що 29 червня 2018 року вони справляли природні потреби на пам’ятний знак, встановлений на честь загиблих Героїв Небесної Сотні. Цей процес фільмували на мобільний телефон. Під час затримання юнаки намагалися позбутися гаджета. Якщо вину юнаків доведуть, їм загрожуватиме обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк до 4 років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: