Без паніки: У Сумах є ліки від дифтерії

25.10.2019

У Сумах є все необхідне для лікування дифтерії. Про це повідомила виконуюча обов’язки начальниці міського відділу охорони здоров’я Олена Чумаченко. За її словами, востаннє випадок дифтерії у Сумах був зареєстрований у 2005 році.

Олена Чумаченко, в. о. начальниці міського відділу охорони здоров’я: «Госпітальна база для таких хворих – обласна інфекційна лікарня, яка на сьогодняшній день забезпечена всім необхідним для лікування таких хворих. Єдиним засобом профілактики є щеплення, вакцина державна, закуплена за державні кошти, і кожен мешканець має можливість щепитися в амбулаторії, де працює його сімейний лікар, педіатр чи терапевт. Щеплення для дорослого населення проводиться раз на 10 років».

Як повідомила обласний інфекціоніст Ірина Троцька, область має 8 доз антитоксину для лікування дифтерії. Їх може вистачити для лікування від 3 до 5 осіб в залежності від перебігу хвороби. За даними Міністерства охорони здоров’я, протягом 10 місяців 2019 року в Україні зареєстровано 2 випадки захворювання на дифтерію. За повідомленням Центру громадського здоров’я при МОЗ, вчора зареєстрований ще один випадок – у Києві захворів 9-річний хлопчик. Під час епідемії дифтерії в Україні у 90-х роках захворіли близько 20 тисяч людей, 696 із них померли. Причиною епідемії називали низьке охоплення дітей вакцинацією та відсутність ревакцинації дорослих.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: