Офіс Президента повідомив, що відомості про кандидата на голову ОДА Сергія Лєонова у них відсутні

26.10.2019

«Відомості стосовно внесення кандидатури Сергія Лєонова на посаду голови Сумської обласної державної адміністрації відсутні». Таку відповідь надав Офіс Президента на офіційний запит UA:Суми з приводу заяви Прем’єр-міністра України, на прес-конференції 16-го жовтня. Тоді Олексій Гончарук повідомив, що Кабміну надійшло подання від Офісу президента, про кандидатуру Сергія Лєонова.

«Ми отримали відповідні подання від Офісу президента. Але воно не було винесено на Уряд, тому що ми не встигли підготувати. Будь-яке рішення потребує певного часу для підготовки», — тоді сказав прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

За останні півтора тижня кандидат на посаду голови Сумської ОДА подав до Національного агентство з питань запобігання корупції три декларації. Першу декларацію 16 жовтня Наступного дня, подав уточнену. Іще одну декларацію, другу уточнену Сергій Лєонов подав два дні тому, 23 жовтня. У пункті — корпоративні права — перших двох декларації, поданих до НАЗК 16 та 17 жовтня, Сергій Лєонов зазначав, що у нього немає об’єктів для декларування у цьому розділі. У третій же – вказав, що володіє сімома відсотками у фірмі «Блок Енерго». Станом же на 17 жовтня Сергій Лєонов згідно з даними реєстру юридичних осіб, був співзасновником ТОВ «Блок Енерго» разом з ексдепутатом Сумської обласної ради Анатолієм Єпіфановим, який балотувався до обласної ради за списком партії «Воля народу», а у липні 2019 року під час президентських виборів публічно виступив на підтримку «опозиційної платформи «За життя» та і депутатом обласної ради Олегом Бояринцевим, який був помічником народного депутата Андрія Деркача. Вже сьогодні прізвища Сергія Лєонова серед співзасновників цього підприємства у єдиному реєстрі немає.

Нагадаємо, Сергію Леонову 42 роки, він професор кафедри фінансів, проректор Навчально-наукового інституту бізнес-технологій «Української академії банківської справи» Сумського державного університету. Саме так зазначено у поданні. Також Сергій Леонов має родинні зв’язки з ректором вишу – одружений на доньці Анатолія Васильєва.

sm.suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: