Суд розгляне протокол щодо ексдепутата міськради, який погрожував патрульним вчинити самогубство

26.10.2019

29 жовтня у Ковпаківському райсуді Сум мають розглянути адмінпротокол стосовно колишнього депутата Сумської міськради Юрія Бабічева. Про це повідомила речниця суду Вікторія Сиріцина.

Мова йде про ексдепутата Сумської міськради Юрія Бабічева, якого сумські патрульні зупинили на  Toyota 14 жовтня. Тоді щодо нього склали протокол за частиною 2 статті 130 КупАП — відмова від проходження огляду на стан сп’яніння особою, яка протягом року вже притягувалася до відповідальності за керування у нетверезому стані. У разі визнання вини Юрія Бабічева судом, йому загрожує штраф у розмірі 20400 гривень з позбавленням права керування строком на 3 роки.

Нагадаємо: 23 жовтня патрульна поліція Сумщини повідомила, що 14 жовтня на вулиці родини Линтварьових патрульні зупинили автомобіль Toyota, у водія якого були явні ознаки алкогольного сп’яніння. Ним виявився колишній депутат Сумської міської ради, підприємець Юрій Бабічев, який був бізнес-партнером сумського міського голови Олександра Лисенка. Вони разом заснували підприємство «СУМИТРАНС-С», яке займалося пасажирськими перевезеннями.

Патрульні відразу ж запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп’яніння. «Він повідомив, що зараз візьме з автомобіля документи, аби надати їх для перевірки. Однак сівши до авто, водій швиденько пересів на заднє пасажирське сидіння автомобіля, а потім різко потягнувся за мисливською рушницею. Нам вдалося вихопити в нього рушницю, а самого чоловіка затримати, застосувавши кайданки», — повідомляло оді Управління патрульної поліції в Сумській області.

Як з’ясувалося, в червні цього року на Юрія Бабічева патрульні вже складали протокол за кермування у нетверезому стані і 15 липня суд притягнув його за це до відповідальності у вигляді штрафу у 10 тисяч 200 гривень і позбавлення права керування транспортом строком на 1 рік. Це рішення набрало законної сили 26 липня.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: