У Шостці закуплять новий автомобіль для вивезення твердих побутових відходів

26.10.2019

Вчора на сесії Сумської обласної ради було прийнято важливе для громади Шостки рішення. Депутати проголосували за виділення з природоохоронного фонду обласного бюджету коштів на придбання нового сучасного автомобіля для вивезення твердих побутових відходів.

Вартість автомобіля на базі шасі МАЗ – 1,5 млн грн. Закупівля транспорту буде проведена в умовах співфінансування: по 50% — з обласного та місцевого бюджетів.

Ініціаторами придбання машини виступили депутати обласної ради, представники ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Олександр Стрельченко, Микола Войтенко та Володимир Пилипейко.

Микола Войтенко переконаний, що автомобілі для вивозу твердих побутових відходів є невід’ємною частиною будь-якого міста. «Ця техніка, власне кажучи, є першою ланкою в ланцюжку спецзасобів, спрямованих на збереження екологічної безпеки населених пунктів», — наголошує депутат.

До речі, це вже не перша допомога Шостці від опозиціонерів. «У 2017 році ми домоглися виділення з обласного бюджету понад 2 млн грн для закупки вакуумної муловсмоктувальної машини-асенізатора, необхідної для міста, яке має великі проблеми з каналізацією, очисними спорудами, вигрібними ямами. На ремонт колекторів в Шостці було виділено з обласного бюджету близько 5 млн грн. Особливо проблемним був колектор в мікрорайоні Капсуль», — додає Володимир Пилипейко.

У ході сесії обласний обранець озвучив ще й депутатський запит до Головного управління Пенсійного фонду України з приводу виплати поновленої та нарахованої пенсії тимчасово переміщеній особі, яка проживає в Шостці.

А ще депутати більшістю голосів підтримали ініціативу колег від ОПЗЖ і направили звернення до вищого керівництва держави щодо продовження дії мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення та стосовно виділення коштів із державного бюджету на погашення заборгованості працівникам бюджетної сфери, яка на 1 жовтня складала 30 млн грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: