У Конотопі написали петицію президенту через смердючий спиртзавод

28.10.2019

Відповідна електронна петиція була створена 7 вересня на сайті електронних петицій.

Автор звернення до глави держави — Тринитко Наталія.

«Пане президент! Просимо вашої допомоги у вирішенні питання забруднення повітря та навколишнього середовища через діяльність ДП “Укрспирт” в різних областях України, зокрема в Конотопському районі Сумської області. Вже більше трьох місяців як м.Конотоп та весь Конотопський район потерпає від зловонного шкідливого для здоров’я смороду, який доноситься від ДП “Попівський експериментальний завод” (або як всі його називають Попівський спиртзавод, бо виготовляють там саме спирт). Пошукавши інформацію в Інтернеті, стало відомо, що впродовж декількох останніх років громадяни України з різних областей скаржаться на нестерпний ШКІДЛИВИЙ СМОРІД ВІД СПИРТЗАВОДІВ З РІЗНИХ КУТОЧКІВ УКРАЇНИ (це Сумщина, Харківщина, Вінничина, Тернопільщина, Івано-Франківщина, можливо й інші обл.).

В результаті експертизи повітря в м.Конотоп та районі, стало відомо про небезпеку для здоров’я від смороду, зокрема про перевищення гранично допустимої норми концентрації у повітрі аміаку, азоту та сірководню! Підтверджено, що в Конотопському районі на 12% більше ніж у середньому по області хворіють діти на легеневі захворювання (бронхіти, пневмонії) та довше йдуть на поправку. Після мирного мітингу, керівництво ДП «Попівський експериментальний завод» все-таки закупило реагент для зменшення випаровуваності і наразі сморід зменшився! Але цього не достатньо! Періодично сморід відчувається дуже сильно. Наші діти мають право на чисте повітря!

Просимо ПРИПИНИТИ ДІЯЛЬНІСТЬ ДП “Укрспирт” в тих областях України де є зафіксовані скарги від громадян, ДО ПОВНОГО ПРИПИНЕННЯ НЕГАТИВНОГО ВПЛИВУ на зовнішнє середовище та здоров’я дітей та дорослих», – йдеться у тексті петиції.

Станом на 28 вересня петицію підписали 93 людини з 25 тисяч необхідних.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: