Дякуємо за життя: на Сумщині пройшли заходи з нагоди Дня звільнення України від нацистів

28.10.2019

Україна сьогодні відзначає 75-ту річницю з Дня визволення від нацистських загарбників. По всій Сумщині представники ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ взяли участь у заходах, приурочених до цієї дати.

У Сумах із самого ранку поклали квіти до могил загиблих учасників АТО/ООС, пам’ятника Скорботній матері та воїнам Війська Польського, Меморіального комплексу «Вічна слава», до пам’ятників тричі Героя Радянського Союзу Івана Кожедуба та двічі Героя Радянського Союзу Степана Супруна.

Депутат Сумської обласної ради від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Микола Войтенко зазначив в інтерв’ю місцевому телеканалу, що Велика Вітчизняна війна стала страшною трагедією в історії українського народу. «Україна понесла одні з найбільших втрат серед усіх учасників бойових дій. У тій війні ми втратили близько 7 млн співвітчизників. Були зруйновані тисячі міст, десятки тисяч селищ, знищена економіка, інфраструктура, промислові підприємства. Але завдяки мужності і героїзму українців і інших народів, які звільняли Україну, ми отримали перемогу, звільнили землю і відбудували країну після війни. Не дивлячись на те, що сьогодні намагаються переписати історію, перейменовують міста, вулиці, знищують пам’ятники, ми будемо пам’ятати героїв, передаватимемо наступним поколінням справжні факти про ту страшну трагедію, щоб не допустити подібних у майбутньому. І говоримо цим героям: «Дякуємо за життя!». Сьогодні я бажаю, щоб українська земля завжди була в мирі, взаєморозумінні та злагоді», — наголосив Микола Войтенко.

На згадку про загиблих героїв і тих, хто не дожив до цього дня – пролунали залпи військового салюту.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: