У Сумах ремонт тротуарів за 800 тисяч гривень виконала фірма, зареєстрована в житловому будинку

29.10.2019

Про це пише «Громадський моніторинг». У травні 2019 року департамент інфраструктури Сумської міської ради уклав договір про виконання капітального ремонту тротуарів від третього будинку по вулиці Івана Сірка до проспекту Лушпи. Вартість робіт – 825 тисяч гривень. Компанія-виконавець, ТОВ «Щербаков» зареєстрована у житловому будинку, що суперечить Житловому кодексу України.

Тротуари за вказаною адресою вже облаштовані. Однак чи виконані роботи в повному обсязі і чи відповідають вимогам – невідомо. Оскільки укладений між підрядником та департаментом інфраструктури договір не містить технічного завдання.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, компанія зареєстровано у Сумах за адресою Басівська, 53, це приватний сектор на виїзді з міста. Там знаходиться житловий будинок, жодних позначок про розташування будівельної фірми немає.

ТОВ «Щербаков», яке займається будівництвом доріг і автострад, зареєстрована у лютому 2019  року, тобто 8 місяців тому.

На момент укладення договору з департаментом інфраструктури фірма існувала лише три місяці і не мала жодного досвіду, адже вказаний контракт став першим для компанії.

Керівнику фірми-підрядника, Олександру Вікторовичу Щербакову, 35 років. За даними сайту clarity-project, він є також фізичною особою підприємцем і надає послуги з ремонту та реставрації об’єктів благоустрою. У 2018 році Олександр Щербаков виконав 11 контрактів по закупівлях, оголошених департаментом інфраструктури, на загальну суму понад 6 мільйонів гривень. Всі контракти укладені за переговорною процедурою, тобто без конкуренції.

Якими саме критеріями керуються фахівці департаменту інфраструктури під час вибору підрядника – сказати важко. Варто зазначити, що за останній місяць цей розпорядник коштів бюджету міста Суми оголосив понад півсотні закупівель на загальну суму майже 40 мільйонів гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: