Тариф на транспортування газу поки не підвищать

29.10.2019

18 жовтня в НКРЕКУ повинні були відбутися повторні слухання про підвищення тарифів на послуги з розподілу газу АТ «Сумигаз».

Напередодні в облраді відбулася зустріч депутатів з керівництвом підприємства. Необхідність підвищити тариф в 4 рази аргументувала фінансовий директор АТ Світлана Рибальченко. За її словами, востаннє тариф 54 коп. (65 коп. З ПДВ) затверджували «Сумигаз» 3 роки тому. На сьогодні він економічно не обгрунтований і значно менше витрат підприємства. В результаті на 1 жовтня «Сумигаз» заборгував «Укртрансгазу» (постачальнику виробничого газу) 515 млн. грн. Це півтори річних виручки підприємства.

— Щоб НКРЕКУ затвердив нам тариф, — каже С.Рибальченко, — нам необхідно провести громадські слухання в НКРЕКУ і на них повинні бути присутніми представники громад. Я прошу депутатів делегувати кількох людей до Києва.

Але депутати в цьому проханні відмовили, пославшись на те, що питання підвищення тарифів достатньо не вивчили. Щоправда, представники від Сумщини в Києві все ж були, але не на слуханнях, а під стінами НКРЕКУ. 18 жовтня біля будівлі зібралися мітингувальники з усієї України, вимагаючи не допустити підвищення тарифів на транспортування газу. Акція вийшла дуже активною і гучною, народ палицями стукав касками.

З огляду на ситуацію, засідання НКРЕКУ було відкладено на 25 жовтня, правда, воно знову не відбулося. Так що поки тариф залишається незмінним.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: