Ігор Перепека: чисто не там де, не смітять, а там, де прибирають

30.10.2019

Депутат Сумської міської ради Ігор Перепека вважає, що чистота у нашому місті буде тільки тоді, коли влада запровадить чіткі правила дотримання порядку і передбачить покарання для порушників. На його переконання, саме місцеве самоврядування відповідальне за те, якими можуть стати Суми – містом чистоти чи містом безладу.

«Побувавши у кількох країнах Європи, я зробив для себе висновок: чисто не там де, не смітять, а там, де прибирають, — зазначає депутат. — Нам говорять, що європейці – люди з іншим менталітетом, тому на заході так чисто. Ні, у них такий же менталітет, як і нас, але вони живуть за правилами, що забезпечують якісну життєдіяльність міст. Вони також кидають недопалки, теж влаштовують безлад після народних святкувань і акцій, але на ранок усе дочиста прибирають. Погляньте, що зараз відбувається у Барселоні: вирують масові протести, але наслідки вуличних погромів оперативно усувають, для наведення порядку  місто вже витратило 3 мільйони євро. Влада створює умови для комфорту місцевих жителів, впроваджуючи правила чистоти, яких абсолютно всі мають дотримуватися.

У нашій країні також є приклади для наслідування – парк Горького у Харкові. Ідеальній чистоті, благоустрою дивуються усі, хто вперше приїжджає.

Якщо у Сумах із 300 вулиць буде прибиратися тільки 100, то якого порядку нам чекати? Місцеве самоврядування саме винне в тому, що відбувається. Якщо смітять, то передусім винні не люди, а влада, бо не створила умов, щоб цього не було. Коли елементарно не вистачає урн – куди діватиметься сміття? Має бути чітка організація системи прибирання, контроль і відповідальність, штрафи за засмічення територій. Цієї культури у нас ще немає, але її потрібно виховувати, привчати, встановлювати зрозумілі і непорушні правила».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: