На Сумщині п’яна скутерістка намагалася відкупитися від копів

30.10.2019

Повертаючись опівночі додому на скутері, нетвереза 36-річна жителька Кролевеччини ніяк не очікувала, що буде помічена поліцейськими. Однак правоохоронці не могли не звернути на неї увагу, оскільки водійка у своєму намаганні якнайшвидше дістатися додому порушила правила дорожнього руху. Її зупинили, і під час спілкування поліцейські зрозуміли, що громадянка перебуває у стані сп‘яніння. Їй запропонували у передбаченому законом порядку пройти відповідне обстеження на наявність у крові алкоголю, однак та у відповідь запропонувала  поліцейським «закрити очі» на її порушення, оцінивши таку послугу в 500 гривень.

Проте правоохоронці склали на жінку адміністративний протокол за ознаками ст. 130 КУпАП та направили його на розгляд суду. Більше того, тепер жінці доведеться постати перед законом ще й за пропозицію службовій особі неправомірної вигоди, що у відповідності з санкцією ч. 1 ст. 369 КК України  може вартувати їй сплати штрафу в розмірі від 8500 до 12750 гривен, або ж обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 4 років.

Подібний випадок стався учора, близько п‘ятої ранку, в одному з населених пунктів Сумського району: 45-річний місцевий чоловік запропонував двом працівникам патрульної поліції 1000 гривень за те, щоб вони не складали на нього адмінпротоколи за керування транспортним засобом у нетверезому стані. Однак правоохоронці і протокол склали, і відкрили щодо нього кримінальне провадження, тепер чоловіку доведеться постати перед судом за вчинення вже двох правопорушень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: