Вчителька із Сумщини святкує 100-річний ювілей

30.10.2019

Золотий ювілей відзначає охтирчанка Марія Прокопівна Петренко, яка майже сорок років свого життя присвятила роботі на педагогічній ниві Охтирщини, навчаючи дітей у початкових класах читати, писати і бути хорошими людьми.

Її трудова біографія розпочалася в далеких 30-х роках минулого століття, коли молода дівчина після закінчення Охтирського педагогічного училища стала вчителем початкової школи в с.Бошівка. В період Другої Світової війни працювала вчителем початкових класів у міських школах №10 та №11, потім проживала в Баку за місцем роботи чоловіка, а з 1947 року повернулася до Охтирки, де живе і до цього часу.

Життєва мудрість ювілярки, багаторічний досвід, незламність перед воєнними лихоліттями, голодоморами та труднощами післявоєнної відбудови, відданість педагогічній справі – це приклад для наслідування молодому поколінню та шана іменинниці від громади міста Охтирки.

Багато подарунків та гарних слів отримала одна з найповажніших мешканців міста від своїх рідних та знайомих, з якими розділила радість ювілейного дня народження.

Сьогодні в Охтирці проживає двоє столітніх громадян, повідомляє Охтирська міська рада.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: