Мешканці Сумщини платитимуть «Сумигазу» більше?

31.10.2019

Платитимуть не за потужність енергоресурсу, а за обсяги — із таким можуть увійти до нового року мешканці Сумщини, зокрема, які використовують газ. Про це розповіла в ефірі програми «Тема дня» Світлана Рибальченко – фінансова директорка Акціонерного товариства «Сумигаз». За її словами, таке трапитьтся, якщо підприємству не переглянуть тариф на транспортування.

Світлана Рибальченко, фінансова директорка АТ «Сумигаз»: «Із 1 січня, скоріш за все, всі газорозподільні підприємства і всі споживачі в країні, крім Сумської області, перейдуть на тариф «за потужність», який має на меті зняти навантаження зі споживача в опалювальний період — через рівномірний розподіл рівними частинами протягом року. А споживачі Сумської області залишаться на тарифі «за обсяги». І саме через те, що в опалювальний період обсяги споживання найбільші, і платитимуть більше, чим інші».

Розглянути нові тарифи на траснпортування газу для «Сумигаз» має Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. За її розрахунками, тариф має зрости вдвічі, за розрахунками постачальника – вчетверо. 25 жовтня відбулось обговорення тарифів на транспортування газу в НКРЕКП. Із 44 компаній не розглянули тариф «Сумигазу».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: