На Сумщині викрили нелегальних «лісорубів»

01.11.2019

Вчора вдень на автомобільній дорозі «Білопілля – Павлівка» працівники сектору реагування патрульної поліції Білопільського відділення поліції зупинили мотоблок з причепом під керуванням 34-річного жителя райцентру, який перевозив три кубометри деревини. В ході перевірки встановлено, що дерева у кількості 19-ти стовбурів верби червоної він самовільно заготовив у лісосмузі вздовж дороги і перевозив собі додому. Сума завданих довкіллю збитків складає 25 000 гривень. Поліція вилучила у зловмисника деревину та мотоблок з причепом.

В ході проведення оперативно-профілактичних заходів, направлених на збереження насаджень дерев на території області, працівники сектору реагування патрульної поліції Лебединського відділення поліції виявили незаконну порубку 97 дерев клену на території села Бурівка Боровенківської сільради. На місці пригоди знаходилися і два «лісоруби», одному з яких 51 рік, а іншому 44 роки. Обидва жителі сусіднього села. У зловмисників поліція вилучила бензопилу, автомобіль та деревину. Наразі завдані ними збитки встановлюються.

За даними фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст. 246 «Незаконна порубка лісу» Кримінального кодексу України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: