«Щепкінці» відкривають новий театральний сезон захоплюючими прем’єрами

01.11.2019

31 жовтня в Сумському обласному академічному театрі драми та музичної комедії імені М.С. Щепкіна відбулись урочистості з нагоди Відкриття 87-го театрального сезону.

Родзинкою урочистого відкриття нового сезону стала презентація вистави «Така історія…», режисер-постановник Роман Козак (за мотивами твору “Вестсайдська історія” Артура Лорентса, музика Леонардо Бернстайна). За основу взятий відомий усьому світові шекспірівський сюжет про «Ромео та Джульєтту». Саме тому, дійство вистави насичене як романтичною любовною тематикою, так і багатьма гострими побутовими колізіями.

У виставі задіяно майже 70 акторів, у головних ролях: Марія Корінна, Максим Шолох, Роман Козак, Юрій Оноприйко, Катерина Саченко.

Враховуючи суттєву складність цього твору, постановка якого потребує тривалого та поглибленого репетиційного періоду, колектив театру ретельно готувався до нової зустрічі зі своїми глядачами й наполегливо працював упродовж останніх 3-х місяців.

Треба зазначити, що це не єдина прем’єра на декаді відкриття нового сезону. Вже за кілька днів (03 листопада) глядач матиме змогу побачити другу прем’єру — це вистава у постановці румунського режисера Раду Гілаша «На зламі душ наших…» за твором «Шкіра і небо» Д. Дінева (Болгарія-Австрія).

Завершить каскад прем’єр, пов’язаних саме з відкриттям нового сезону, концерт майстрів мистецтв театру (диригент-постановник, головний диригент театру, заслужений працівник культури України Віталій Тамілін), що відбудеться 10 листопада.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: