На Сумщині 11-річний хлопець скрутив собі шию

02.11.2019

Подія сталася минулого вівторка на дитячому майданчику в Глухові.

Школяр грався зі своїм молодшим братиком під наглядом матері. Коли малюк вдерся високо на драбину, жінка попросила старшого сина підтримати його. Той виконав прохання, опустив брата донизу, тримаючи його за руку. Але в самого щось хруснуло трохи нижче шиї, в районі ключиці. З того моменту 11-річний глухівчанин не міг розігнутись і навіть зробити якийсь рух. Підліток самостійно йшов, але в зігнутому становищі та з відтопиреною рукою.

Школяр опинився на лікарняному ліжку в стаціонарі травматологічного відділення. Пацієнта вклали на так звану витяжку, закріпивши голову в петлю Гліссона, аби вправити шийний відділ попереку. У такому положенні необхідно було лежати за таким графіком: 2 години в петлі – 30 хвилин без неї. І так – кожного дня до повного одужання.

Та справжні дива бувають! Замість того, щоб лежати з засунутою в петлю головою кілька днів поспіль, хлопець пробув у ній лише кілька хвилин! І все стало на свої місця! Як розповів лікар-травматолог Андрій Деркач, таке буває у підлітків, і носить воно фізіологічний характер. Явище підтвердив і завідуючий відділенням травматології Михайло Волін: так, дійсно, отримати подібну травму дуже легко, але і одужати від неї теж можна швидко.

Для довідки: Петля Гліссона вдягається на голову зі спеціальним навантаженням, яке визначає лікар, фіксуючи пацієнта в ліжку. Людина лежить у такому стані деякий час, таким чином відбувається м’яке, нетравматичне витягування всього попереку, включаючи шийний відділ.

kourier.in.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: