На Сумщині покарали дорожників за змову на тендері

04.11.2019

Сумське територіальне відділення АМКУ наклало 118,98 тис. грн штрафу на ТОВ «Дорпроектбудсервіс» та ТОВ «Євробуд-17» за спотворення торішніх торгів Служби автомобільних доріг у Сумській області. Про це свідчить рішення Відділення від 22 жовтня.

Йдеться про змову на закупівлі САД у Сумській області робіт з поточного середнього ремонту окремих ділянок дороги О190707 Кролевець-Добротове-Терехове очікуваною вартістю 1,19 млн грн.

Самі торги не відбулись у зв’язку з відхиленням замовником усіх трьох тендерних пропозицій учасників.

Зокрема, двоє з них, які у подальшому стали відповідачами у справі Сумського відділення АМКУ, були викинуті з посиланням на пов’язаність між собою. Відповідні докази тендерному комітету замовника представила провідний економіст фінансово-кошторисного відділу Яна Касьян, яка є дружиною керівника Сумського ОТВ АМКУ Євгена Касьяна.

Антимонопольники розпочали розгляд справи щодо ймовірної змови зареєстрованих на Київщині ТОВ «Дорпроектбудсервіс» та ТОВ «Євробуд-17» у вересні 2018 у відповідь на заяву Сумської САД.

У результаті дослідження конкурсних документів учасників регулятор підтвердив змову між ними.

Стали відомими, зокрема, такі факти:

Компанії ділили спільних працівників;

Провадили діяльність за однією адресою;

Використовували один на двох мобільний номер на бланках документів, поданих на розгляд замовнику;

Подали власні конкурсні пропозиції з однієї IP-адреси;

Крім того, їхні тендерні документи були схожі за оформленням та змістом тощо.

У зв’язку з доведеністю факту антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів, компанії отримали загалом 118,98 тис. грн штрафу. Також відповідачі були внесені до так званого «чорного списку» АМКУ, наслідком чого стане неможливість брати участь у конкурентних публічних закупівлях потягом наступних трьох років.

Засноване у жовтні 2015 року ТОВ «Дорпроектбудсервіс» сьогодні належить громадянину Вірменії Петросу Погосяну. Однак ще у 2018 році власниками фірми значився, окрім Петроса, його брат Артур Погосян. Останній є одноосібним власником ТОВ «Євробуд-17».

За даними «Прозорро», у період із середини 2015 року компанія «Дорпроектбудсервіс» уклала з бюджетниками 131 контракт загальною вартістю 80,32 млн грн, а «Євробуд-17» – 111 договорів за 38,51 млн грн.

Нагадаємо, з 2011 року Сумське ОТВ АМКУ очолює Євген Касьян. До призначення займав посаду заступника голови ОТВ. Розпочинав з провідного спеціаліста відділення.

nashigroshi.org

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: