Мешканців Сумщини попереджають про рибу із супермаркету, від якої покупець захворів на ботулізм

05.11.2019

У Києві зареєстровано випадок захворювання на ботулізм місцевого жителя. Про це інформує Шосткинське міськрайонне управління Головного управління Держпродпотребслужби в Сумській області.

Повідомляється, що чоловік з’їв рибну продукцію промислового виготовлення (в’ялену рибу), придбану в «АТБ-маркеті». Держпродпотребслужба Києва провела інспекцію та відбір зразків харчових продуктів. «За результатами лабораторних досліджень Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветсанекспертизи (експертний  висновок  № 014336 д. к./19 від 30.10.2019) виявлено ботулістичні токсини у зразку проб «Товстолобик в’ялений патраний 1 гатунку» виробник ТОВ «ТАМАКО ІНВЕСТ» (вул. Різдвяна 2 А, селище Хутори, Черкаської обл.) дата виготовлення 24.09.2019 термін придатності до 23.12.2019 р.», — йдеться в повідомленні.

Шосткинське міськрайонне управління ГУ Держпродпотребслужби в Сумській області звертається до керівників підприємств торгівлі міста провести ідентифікацію рибної продукції, що знаходиться в обігу, з метою недопущення до продажу партії товстолобика в’яленого потрошеного, виробництва ТОВ «ТАМАКО ІНВЕСТ» с. Хутори, Черкаської області, дата виготовлення 24.09.2019. У разі, якщо дана продукція реалізується, необхідно негайно сповістити управління. Також слід призупинити обіг цієї продукції, закликають шосткинців фахівці міськрайонного управління ГУ Держпродпотребслужби в Сумській області.

shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: