На підприємстві Сумщини викрали дві вантажівки

05.11.2019

Три машини середньої вантажопідйомності, одну бортову мінівантажівку, мопед, пальне, електрогазозварювальне приладдя, електроінструменти тощо – ось неповний перелік того, що вкрали двоє жителів Полтавської області з приватних господарств Лебединського, Охтирського та Роменського районів. Працівники поліції викрили їх та затримали, підозрюваним обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Коли до поліції на лінію «102» з заявою про угон двох вантажівок і викрадення газозварювального обладнання, пального та іншого майна звернувся представник приватного підприємства, на виклик негайно виїхали оперативники УКР ГУНП в області.

На місці події правоохоронці з‘ясували, що зловмисників було двоє. Повантаживши на припарковану на пилорамі вантажівку кілька десятків мішків з пресованим паливом, газозварювальний апарат, балони, 3 автомобільні шини, вони подались грунтовою дорогою в напрямку автотраси. Однак, не доїхавши до шосе, машина зламалась. Тоді злодії повернулися до пилорами, забрали іншу вантажівку, перевантажили все викрадене з одного кузова на інший і знову рушили в дорогу. Однак і на цей раз їх спіткала невдача – за кількасот метрів замовк двигун і цієї машини. Не ризикнувши повертатися до пилорами втретє, вони пішки дісталися до приватної садиби одного з місцевих жителів, і вкрали з господарського приміщення мопед, на якому подалися додому.

До розшуковців обласного управління карного розшуку долучилися місцеві оперативники, слідчі Лебединського відділення поліції відкрили одразу два кримінальні провадження – за ч.3 ст. 185 та ч.2 ст. 289 КК України.

В ході відпрацювання однієї з версій вчинених злочинів, в поле зору правоохоронців потрапив 44-річний чоловік, житель Полтавщини. Перевіривши його оточення та шляхи пересування, правоохоронці з‘ясували, що громадянин і справді причетний до незаконного заволодіння транспортними засобами та крадіжки. Більш того, підозрюваному «допомагав» його 37-річний приятель та односельчанин.

«Обох чоловіків розшукали і затримали. Того ж дня співробітники Лебединського відділення поліції оголосили їм підозру у вчиненні угонів трьох транспортних засобів та скоєння крадіжок, і у відповідності з рішенням суду помістили обох під варту, — коментує ситуацію Валерій Строкач, тимчасово виконуючий обов‘язки начальника кримінальної поліції ГУНП області. — Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили речові докази причетності їх обох до вчинення ще ряду крадіжок майна громадян і угонів автотранспорту, скоєних на території двох інших районів нашої області».

Над розкриттям цих злочинів одночасно працювали одразу кілька груп працівників поліції, тож на сьогодні вже доведена причетність підозрюваних у скоєнні крадіжки електроінструмента з приватного гаража жителя Лебединщини та угону бортової мінівантажівки сільськогосподарського призначення у жителя Роменського району. До того ж, за подібним «сценарієм» обікрали сільгосппідприємство на Охтирщині: вночі проникли на зерносховище, повантажили на кузов ГАЗ-САЗ ємності з пальним, акумулятори, металеві труби, рулони плівки тощо та подалися додому.

Наразі в рамках кримінальних проваджень обох полтавчан слідчі перевіряють на причетність до інших аналогічних злочинів, скоєних на території Сумщини та Полтавщини, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: