На Сумщині під час аудиту на держпідприємстві виявили порушень на 1,8 млн

06.11.2019

Фахівці Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Сумській області провели державний фінансовий аудит діяльності Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів за період з 01.04.2017 по 31.03.2019 року.

За результатами аудиту виявлено фактів неефективних управлінських дій (рішень) або ризикових операцій, що призвели, або можуть призвести до неотримання доходів або зайвих витрат на суму понад 1,8 млн грн. Зокрема, сплата різного виду штрафних санкцій призвела до зайвих витрат підприємства на суму понад 1,7 млн гривень. Підприємство в 2017 році використало 45 тис. грн фінансового ресурсу на виготовлення проектної документації щодо реконструкції будівлі під котельню та тепломережі, але відповідні роботи так і не проведено і в подальшому перспективи щодо їх здійснення відсутні.

Водночас, підприємство до кінця 2019 року може недоотримати 84 тис. грн передбачених фінансовим планом доходів унаслідок незабезпечення проведення належної роботи щодо списання 6 напівзруйнованих будівель та споруд.

ДержНДІХП недоотримало можливих доходів на загальну суму 14,4 тис. грн через непроведення належної претензійно-позовної роботи по стягненню з ТОВ «Українсько-Німецьке Спільне підприємство «Шмайсер» дебіторської заборгованості та штрафних санкцій. При цьому унаслідок відсутності належного завантаження виробничих потужностей державним замовленням підприємство щороку недоотримує близько 152,23 млн грн доходів.

Аудитом встановлено, що негативний вплив на результати діяльності ДержНДІХП має накопичення значного обсягу незавершеного виробництва з тривалим терміном виникнення – на суму понад 5,8 млн грн, а також готової продукції, стосовно якої фактично відсутні перспективи подальшої реалізації – 1,7 млн гривень.

За результатами проведеного державного фінансового аудиту, керівництву ДержНДІХП, з метою усунення дії негативних чинників та підвищення ефективності використання бюджетних коштів та майна, надано обґрунтовані пропозиції.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: