Жителька Сумщини потайки взяла кілька кредитів на знайомого

06.11.2019

Поліція викрила жительку Недригайлівщини у скоєнні шахрайства стосовно її знайомого.

Маючи потребу у короткочасному кредиті на вирішення тимчасових фінансових труднощів, 35-річний чоловік вирішив оформити позику через мережу Інтернет. Однак, сам до ладу не розуміючи механізм оформлення такого роду угоди, звернувся за консультаційною допомогою до своєї 40-річної знайомої. Та, будучи більш обізнаною у подібних питаннях, і справді допомогла йому отримати в позику необхідну суму.

Проте справа на цьому не закінчилася: маючи всю необхідну інформацію, жінка вирішує скористатися нагодою і поправити власне фінансове становище. Для чого змінює фінансовий номер телефону довірливого знайомого на свій, і бере за тією ж схемою на його ім‘я ряд позик, суми яких варіювались від півтори до трьох тисяч. При цьому, закриваючи одну кредитну лінію і відкриваючи іншу, вона збільшує кредитний ліміт, і користується отриманими грошима на власний розсуд, не турбуючись про те, аби остаточно погасити заборгованості по укладеним угодам. Тим часом сума заборгованостей збільшилась, і чоловіку стали надходити телефонні дзвінки з нагадуваннями про необхідність повернення взятих коштів.

Достаменно знаючи, що за ним боргів немає, а взятий кредит повернуто відповідно умов угоди, він звернувся з відповідною заявою до поліції.

Правоохоронці, провівши ряд перевірок, встановили причину виникнення заборгованостей, прослідкували всі ланки «кредитного ланцюжка», і з‘ясували особу, що скористалася довірою заявника у власних цілях. «Жінку знайшли та опитали. І хоча вона своєї вини не визнає, стверджуючи, що кожна позика оформлялася за згоди заявника, все ж таки слідство має беззаперечні докази іншому: саме з позичених коштів вона розраховувалася за власні потреби в аптеках, магазинах, оплачувала комунальні послуги по своїм рахункам тощо, — коментує ситуацію Володимир Бібенко, заступник начальника Недригайлівського відділення поліції. – Слідчі кваліфікували дії громадянки за ознаками ч.3 ст. 190 КК України – вчинення шахрайства шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки».

Відтак, спроба вирішити власні фінансові проблеми за чужий рахунок може вартувати жінці позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Втім, останню «крапку» в цій справі поставить суд.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: