У Глухові захотіли створити комунальний хостел для туристів, але далі слів справа не пішла

06.11.2019

На початку вересня у прямому ефірі програми «52 вікенди» на телеканалі «UA:Перший» та на «UA:Українському радіо» транслювали сюжет про туристичний Глухів. Після відеоряду та короткого опису «Що можна побачити в колишній гетьманській столиці» ведучий Андрій Тичина прямо зі студії зателефонував секретарці міськради, т.в.о. мера Олені Демішевій, аби поцікавитись, які перспективи є у Глухова та що планує робити влада, аби місто приваблювало туристів. Далі цитуємо:

«– Зараз найближчим часом, до речі, плануємо відкрити хостел. Зараз є плани під виглядом комунального підприємства, тому що в принципі це повинен робити приватний бізнес, але так як у нас зараз дуже важка ситуація з депутатами і вирішення цього питання можна лише без сесії, тому я вирішила, скажемо так, відкрити хостел саме на базі комунального підприємства, – повідомила телефоном у прямому ефірі О. Демішева. – Ми знайшли приміщення. Також воно історичної забудови.»

Стало відомо, що тим самим приміщенням для хостелу, яке облюбувала пані секретарка, виявилась колишня міжлікарняна аптека по вулиці Вознесенській, 17. Але ось уже протягом двох місяців тема з відкриттям хостелу більше ніде не піднімалась. Натомість на сайті міськради з’явилось оголошення «про намір щодо передачі в оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Глухів» – те саме приміщення, де начебто повинні були відкривати хостел для бюджетних туристів. Ми вирішили поцікавитись у секретарки міськради, на якому етапі підготовка хостелу, котрий повинен відкритися «зараз найближчим часом».

– Була і є ідея відкрити хостел. Питання який – чи комунальний чи приватний. Але для цього потрібні кошти і воля депутатів. У місті є декілька будівель, які можна продати з аукціону, туди хочуть зайти інвестори для розміщення хостелу, але щоб продати це майно, потрібно рішення сесії, – говорить О. Демішева. – Приміщення колишньої аптеки розглядали як альтернативу, але, більш докладно вивчили питання, щоб робити хостел, треба багато вкласти коштів, ті ж самі ліжка купити, постає риторичне питання: «за що?» Щоб не винаходити велосипед, ми вирішили здавати це приміщення в оренду, поки не знайдемо вільні кошти для створення цього хостелу. А за цей час університет сказав, що він підстрахує з туристами. Я особисто розмовляла з університетом, там зменшилась кількість студентів, що проживають у гуртожитках, і у них дуже багато є вільних приміщень, які вони можуть у принципі здавати в оренду. Я зустрічалась з ректором університету і ми погодили те, що якщо будуть у місто заходити туристи, він зможе надавати послуги з проживання в гуртожитку.

Отже, риторика секретарки міськради змінилась. Через два місяці виявилось, що відкриття хостелу (приватного і комунального) неможливе без рішення депутатів та коштів, тому «тут і зараз» це просто розмиті в часі планами. А з туристами розбереться… університет.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: