У Лебедині мерія присоромила містян, які викидають домашнє сміття у вуличні урни

06.11.2019

Чомусь так склалося, що у Лебедині мешканці частенько викидають свої домашні відходи у маленькі смітники, розташовані на вулицях. Втім, вуличні урни аж ніяк для цього не призначені, а тому, як наслідок, постійно переповнені.

Для того, щоб позбуватися свого сміття цивілізовано, лебединці мали б укладати договори з комунальним підприємством «Комбінат благоустрою», яке визнано на конкурсних засадах надавачем відповідних послуг. Зрозуміло, що урни – на кожному кроці, а тому легше кинути пакет із сміттям десь по дорозі, аніж заплатити по тарифу – 8,26 гривень з людини на місяць.

Таким чином, урни для сміття заповнюються дуже швидко, а звільняють їх від сміття лише раз на добу. Тому в мерії  нагадали лебединцям, що сміттєві урни вздовж вулиць не призначені для викидання домашніх побутових відходів. Вулиці обладнані урнами для сміття, яке з’являється у процесі пересування містом: недопалків, обгорток від цукерок, талончиків із громадського транспорту, пачок з-під цигарок, використаних серветок тощо. Крім цього, у побутовому смітті, як правило, є рештки їжі. Цим самим мешканці міста сприяють перебуванню на центральних вулицях безпритульних собак. У пошуках рештків їжі, тварини розтягують сміття по вулицях і тротуарах.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: