Отримати фінансування з облбюджету хочуть понад півсотні проєктів Сумщини

06.11.2019

51 проєкт представили громадські організації аби отримати гроші на їх реалізацію з обласного бюджету. У 2020 році управління молоді та спорту Сумської облдержадміністрації планує витратити на це один мільйон 700 тисяч гривень. Захищатимуть свої проєкти у Конгрес-центрі СумДУ два дні – 6 та 7 листопада.

Олександр Пилипчик свої проєкти презентує другий рік поспіль. Минулого року його «Молодіжний туристичний зліт» відібрали та профінансували на близько 39 тисяч гривень. У 2020-му хоче реалізувати три проєкти.

Олександр Пилипчик, учасник конкурсу (Сумський район): «Один проєкт напрямку національно-патріотичного виховання молоді те, що я не зробив у тому році, і два проєкт за напрямком здоровий спосіб життя – це молодіжний туристичний зліт, який був у тому році й новий проєкт «Туріст». Це табір учнівського розвитку і спортивних тренувань, який передбачає проведення 14 денного наметового табору на березі річки Псел у Сумському районі».

Тетяна Біляєва презентує проєкт зайнятості сільських дітей після школи. Його реалізують своїми силами рік. Для поліпшення умов хочуть з обласного бюджету 95 тисяч гривень.

Тетяна Біляєва, учасниця конкурсу (Лебединський район): «У нас кілька людей, які ведуть різні напрямки. Особисто у мене напрямок іноземні мови. Це студія іноземних мов. Наш керівник, він веде музичний напрямок. Тобто, це навчання гри на гітарі дітей, це постійні репетиції, це вокал. Ще один напрямок – це фізичний розвиток, у нас не так давно долучилася ще людина, він професійний тренер, він викладає. фізкультуру в нашому НВК і ми хочемо зробити такі наче три кити – спорт, інтелектуальний розвиток і музика, естетичний розвиток. По суті кожного дня є постійні заняття англійська мова, французька мова, кінопокази щотижневі фільми мовою оригіналу, саме тому я тут на проєкт прошу виділити нам проєктор».

На презентацію свого проєкту учасники мали 5 хвилин, ще 5 — члени журі ставили питання. Цьогоріч проводять два конкурси окремо з національно-патріотичного виховання й окремо конкурс по окремим пріоритетам (зайнятість молоді, неформальна освіта, здоровий спосіб життя і партнерська підтримка внутрішньо переміщених осіб).

Анна Гребенюк, координаторка конкурсу проєктів: «У цьому році подалась 51 конкурсна пропозиція – це загалом разом із патріотичними проєктами, але сума яку просять від організаторів конкурсу вона не зменшилася. Тобто, не значить, якщо подали менше проєктів, то менше коштів потрібно виділяти, ні. На конкурс 6-7 листопада по всім пріоритетам у нас зареєстровано 38 конкурсних пропозицій і просять вони загальну суму два мільйони шістсот із чимось тисяч гривень. Загалом будемо просити на конкурс один мільйон сімсот тисяч гривень – це разом з патріотичними проєктами. На патріотичні там 630 тисяч і мільйон там на цей конкурс на загальний».

Чи матиме управління молоді та спорту Сумської облдержадміністрації один мільйон сімсот тисяч гривень на реалізацію цих проєктів, стане відомо під час розгляду обласного бюджету на 2020 рік. Тоді ж і мають розподілити гроші між переможцями конкурсу проєктів.

Нагадаю, відновили практику захисту своїх проєктів у 2014 році. У 2018 році на цей конкурс подавалося 83 роботи, з них відібрали 32. На реалізацію відібраних проєктів виділили один мільйон шістсот тисяч гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: