«Сумигаз» програв у суді Антимонопольному комітету

07.11.2019

До Господарського суду Сумської області звернувся позивач АТ «Сумигаз», щоб визнати недійсним та скасувати рішення адміністративної колегії Сумського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 04.04.2019 № 5 у справі № 02-06/25-2017 про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу.

Рішенням тервідділення АМКУ було встановлено бездіяльність АТ «Сумигаз», яка полягала у не проведенні окремим споживачам у 2016-2018 рр. ремонту та заміни лічильників, які було визнано непридатними до експлуатації. Газова організація не погодилась із цим рішенням, вирішивши його оскаржити у судовому порядку, мотивуючи відсутністю в цьому своєї вини, бо коштів передбачених тарифом не вистачало, щоб усім споживачам здійснити ці роботи коштом підприємства і не перекладали ці обов’язки на споживачів.

Водночас, представники АМКУ у судовому порядку зазначили, що така позиція призвела до ущемлення інтересів споживачів та була б неможливою за умов існування значної конкуренції на ринку розподілу природного газу. Унаслідок чого окремі зі споживачів понесли не передбачені чинним законодавством витрати, а це є порушенням законодавства про захист про захист економічної конкуренції.

Судом відмовлено у задоволенні позову АТ «Сумигаз».

Наразі рішення не набрало законної сили. Протягом 20 днів позивач має право його оскаржити. Повний текст складено 24 жовтня 2019 року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: