Відремонтована «Роад Констракшн» вулиця Кринична теж успішно пройшла випробування зливою

07.11.2019

Початок вулиці Кринична у Сумах, а саме ділянка у кінці вулиці Прокоф’єва біля будинку №33, завжди мала надзвичайно велику проблему із водовідведенням. Після зливи там зазвичай були просто гігантські калюжі, по яким навіть на автомобілі була важко проїхати, пішоходам взагалі доводилося обирати інший маршрут.

Буквально тиждень тому  компанія-лідер дорожньої галузі  «РОАД КОНСТРАКШН» завершила ремонт дорожнього покриття та тротуарів. Велика злива, що пройшла в Сумах 5 листопада, спричинила навіть зупинку комунального транспорту на деяких центральних вулицях, однак на Криничній ніяких проблем із водовідведенням не було – водовідвідна система, яку спроектувала компанія «Кластер інжиніринг», справилася на відмінно.

Фото зроблені зранку 6 листопада – і тротуари, і дорожнє покриття перебувають у чудовому експлуатаційному стані. Паводків у цьому місці більше не буде, місцеві жителі можуть пересуватися із комфортом.

Зауважимо, складність та необхідність ремонту цієї дороги полягає у тому, що восени, після танення снігу, а також після зливи у цьому місці є серйозна проблема із водовідведенням. Вода із цієї ділянки підтопляє будинки на сусідніх вулицях Рєпіна та Некрасова. Навіть у суху погоду рух на цій ділянці через погану дорогу є ускладненим, хоча і досить інтенсивним.

Проектантами була розроблена спеціальна водовідвідна каналізація. Сама дорога була побудована “з нуля”. Тобто мова не йде про укладання шарів асфальтобетону поверх існуючої дороги, а було зроблене корито (тобто виїмка нинішнього дорожнього покриття і грунту) у яке було спочатку укладено шар піщаної суміші, а потім два шари асфальтобетону.

Нагадаємо, випробування зливою також пройшов провулок Чугуївський, відремонтований «Роад Констракшн».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: