Сумський суддя, якого викрили на хабарі, пішов на лікарняний

08.11.2019

Сьогодні судді  Зарічного райсуду Сум Миколі Шершаку було оголошено про підозру. Його дії кваліфіковано за ч.3 ст. 368 КК України, — повідомляє НАБУ. Сам Микола Шершак, у службовому кабінеті якого НАБУ вчора провело обшуки, пішов на лікарняний.

Про це повідомили в Зарічному райсуді Сум. Мобільний телефон самого судді наразі відключений, тож зв’язатися з ним поки не вдалося.

Нагадаємо, учора, 7 листопада, Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про викриття  детективами Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП судді  після отримання ним неправомірної вигоди у розмірі 2 тис. дол.

За інформацією САП, суддя вимагав неправомірну вигоду у громадянина за винесення рішення про непритягнення його до адміністративної відповідальності.

За вказані кошти служитель Феміди обіцяв прийняти на користь громадянина судове рішення у двох справах про адміністративні правопорушення.

Під час обшуків, які було проведено 7 листопада 2019 року на підставі ухвал слідчого судді Вищого антикорупційного суду, правоохоронці виявили та вилучили грошові кошти, що були отримані суддею у якості неправомірної вигоди.

Фото із повідомлення САП про викриття судді

Мова йде за непритягнення до відповідальності за кермування у нетверезому стані.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: