Чому деяким сумчанам загрожує кома?

10.11.2019

У районах Сумської області б’ють на сполох щодо ситуації із забезпеченням діабетиків інсуліном.

І ситуація настільки критична, що ми вже найближчим часом можемо читати новини про пацієнтів, які впали в кому. У зв’язку з цим уже ініційовано проведення позачергових сесій  Путивльської районної і міської рад.

У Сумах аналогічна ситуація з інсуліном. Місцеві депутати в цьому році виділяли 3,8 мільйона гривень, але цього недостатньо. За останніми розрахунками міського відділу охорони здоров’я, на листопад-грудень поточного року потрібно ще 1,6 млн грн, а також 2,36 млн — на перші два місяці 2020 го, так як, згідно закону«Про державні закупівлі», термін проведення торгів із закупівлі таких препаратів — 55 днів, тому закупівлі на перші два місяці наступного року завжди проводяться в кінці поточного. Тобто вже сьогодні потрібно знайти 4 мільйони гривень.

Нагадаємо, що керівництво міста Суми постійно нагадує, що грошей у бюджеті немає. Навіть для ремонту МЦ «Романтика» гроші були взяті з цільових коштів, які планували використовувати на будівництво дитячого садка в 12-му мікрорайоні тощо. Біда в тому, якщо гроші не виділять найближчим часом, аптеки в Сумах не відпускатимуть інсулін за виписаними ендокринологами рецептами вже із середини листопада. 7 листопада депутатська комісія з питань охорони здоров’я вже підтримала міський відділ охорони здоров’я, який просить виділити вказану сумму, але остаточне рішення депутати приймуть на сесії…

odindoma.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: