Не всі сумчани з теплом

11.11.2019

Питання включення опалення в житловому фонді Сум обговорювали сьогодні, 11 листопада, на апаратній нараді в мерії.

— Теплоносій поданий на всі теплові пункти споживачів, — доповіла заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія Покутня. — При виникненні проблемних питань вони дзвонять в «Службу 15-80», ми виходимо і вирішуємо ці питання. Почалася інша проблема — регулювання витрати теплоносія в теплових пунктах в житлових будинках, що заборонено. Це призводить до розбалансування внутрішньобудинкових мереж. Як наслідок у мережах з’являються повітряні пробки, що впливає на якість опалення.

— Хто контролює цю ситуацію? — поцікавився заступник мера Степан Пак.

— Це входить в обов’язки управителів і ОСББ — не допускати сторонніх осіб для самовільного втручання в систему.

— Олександре Івановичу, — звернувся заступник мера до свого колеги пана Журбі. — На своєму апаратній нараді опрацювати це питання. Пам’ятайте: в минулому році були більше морози, так що виникли великі проблеми.

— Котельня Північного промвузла працює в безперервному режимі, — доповів директор Котельні Північного промвузла Микола Жовтобрюх. — Гідравлічний і тепловий режим витримуються, теплоносій подано по всіх об’єктах.

— Було багато звернень про те, щоб зменшити температуру, — доповів начальник «Служби 15-80» Віктор Марюхна. — Що стосується аварійних ситуацій і поривів, які були в мережах, практично всі вони виконуються. Однак слід сказати, що в чотирьох будинках ще немає опалення. Це Соборна, 42, 46 і Терезова, 1. Там порив тепломережі, контроль на сьогодні. Також немає тепла по Миру, 36, там ОСББ. У них порив в будинку запірної арматури. І також Курський, 129Б. Там мережі не на балансі «Сумитеплоенерго». Зараз питання вирішується з департаментом інфраструктури.

— Давайте через тиждень доповісте про вирішення проблем, — підсумував С.Пак.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: