У Сумах закрили жіночу консультацію на Хіммістечку

11.11.2019

Питання організації роботи, перспектив розвитку надання акушерсько-гінекологічної допомоги в жіночій консультації № 3 по вул. Парковій, 1 обговорювали сьогодні, 11 листопада, на апаратній нараді в мерії.

— За дорученням мера створено комісію з цього питання, зараз проходить питання візування, — доповіла заступник начальника міськвідділу охорони здоров’я Наталія Кіпенко,

— Що ви будете вирішувати, якщо консультації там уже немає, там замок висить, знаєте? — поцікавився заступник мера Степан Пак.

Чиновниця не змогла  пояснити, що ж буде комісія, але заслухати результати її комісії планують в середині грудня.

Нагадаємо: питання роботи цієї консультації підняли ще влітку, коли Степан Пак заявив, що відділ охорони здоров’я вирішив її закрити. Нібито там не було необхідної апаратури і приміщення не відповідало нормам. Мер Сум Олександр Лисенко давав доручення без його відома нічого не закривати, для опрацювання цього питання і створювалася комісія.

Нагадаємо: жіночу консультацію на вул. Парковій, 1, відкривали спеціально для того, щоб забрати міське жіноче населення з обласного перинатального центру на Басах. На капремонт приміщення під консультацію (частина першого і другого поверхів у житловій п’ятиповерхівці) з міськбюджету було виділено майже 800 тис. грн. Відкрилася вона в кінці березня 2017, і спочатку там були тільки один лікар-гінеколог і акушерка. Поступово з перинатального центру перейшли ще фахівці, завершилося облаштування кабінетів і робочих місць, і з вересня 2017 го консультація запрацювала повноцінно. У травні 2018 року місцеві ЗМІ показували роботу цієї консультації, її завідувач Олег Малус розповідав, що у них є і кабінет УЗД, і мала операційна, і кольпоскоп, і лабораторія, оснащена новим сучасним обладнанням, на закупівлю якого, до речі, міськбюджет виділив ще 450 тис. грн. Всього ж, як було тоді сказано, жіноча консультація на вул. Парковій, 1, обслуговувала близько 30 тисяч жіночого населення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: