Чемпіонат Сумської області 2020: яким він буде

11.11.2019

На Сумщині офіційно завершився футбольний сезон 2019 року. Вперше найсильнішою командою області став ФК «LS GROUP», який представляє приміське селище Сум – Верхню Сироватку Сумського району. Час підбити підсумки та обговорити, що далі чекає на грандів регіонального футболу.

Наразі зрозуміло, що через відсутність «LS GROUP» та «Тростянця»-2 у чемпіонаті області зміняться лідери та фаворити. Деяким у голову приходять думки, що турнір може втратити у плані якості. Проте… Очікується участь у турнірі аматорської команди ФК «Альянс»-2 із Липової Долини, відродження охтирського «Нафтовика», підвищення в класі «Колоса» та «України-Аграрної» із Сумського району, «Явора» із Краснопілля.

За словами Сергія Страшненка, молодь отримає шанс себе проявити. «Зараз багато вихованців сумського та обласного футболу уже грають на професійному («Альянс») чи аматорському рівні («Тростянець»-2 та «Вікторія»). Враховуючи, що в наступному сезоні, скоріше за все, дві потужні команди покинуть турнір, з’явиться шанс у молоді».

Голова Федерації футболу Сумської області Андрій Прохорович вважає, що тримати планку проведення турнірів на високому рівні можуть команди із Першої ліги області, які значно переросли той щабель. «Северинівський «Колос» уже другий рік поспіль стає переможцем Першої ліги. Для нас важливо, щоб спортивний принцип працював. Впевнений, що  цей клуб та  команда «Україна-Аграрна» (Токарі) повинні грати якраз у Вищій лізі. Наступний чемпіонат обіцяє бути максимально цікавим, суперники будуть більш-менш одного рівня, і складно спрогнозувати, хто виграє медалі. Плюс відкрию невелику таємницю. Йдуть розмови про створення муніципального футбольного клубу «Суми». Завдяки фанатам та любителям футболу влада почула, що місту потрібен свій клуб. Зараз складно говорити, яким він саме та коли буде, але варіант його участі в чемпіонаті області та аматорській першості України можливий. А ще буде «битва» за Суперкубок Сумщини. «Тростянець»-2 та «LS GROUP» порадують уболівальників ще одним цікавим матчем».

Ось таким виявився цей сезон. Попереду – зимова пауза. А далі нові герої, переможці та тріумфатори. Дочекаймося його разом!

Прес-служба ФК «LS GROUP»

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: