Сумчани стали на захист пам’ятника «Ярослава на унітазі»

11.11.2019

На сайті онлайн-петицій зареєстроване звернення «Петиція про захист пам’ятника Ярославу Мудрому в сквері СКД, на розі вул. Іллінська та вул. Ярослава Мудрого в м. Суми».

«Напередодні місцевих виборів колишні посадовці та представники минулої влади підбурюють громадян закликами демонтувати пам’ятник великому Київському князю – Ярославу Мудрому, що нещодавно був встановлений у сквері СКД, на розі вул. Іллінська та вул. Ярослава Мудрого. Таким чином дані особи створюють соціальну напругу серед сумчан, намагаючись виставити свою власну думку за думку широкого загалу.

Втім зазначимо, що кожен пам’ятник – є витвором мистецтва, а тому заклик до демонтажу є нічим іншим як провокацією та політичним піаром.

Ми – мешканці Сум, вимагаємо від міської влади запобігти спробам демонтажу пам’ятника Ярославу Мудрому та висловлюємо вдячність меценатам, які подарували місту цей чудовий монумент», — пише автор петиції Кацов Віталій Васильович.

Дата початку збору підписів: 10 листопада 2019 р. До кінця збору підписів залишилось: 44 дні. Станом на 11 листопада петицію підписали 0 осіб з 250 необхідних.

Нагадаємо, минулого тижня екс-головний архітектор Сум Сергій Винтоняк зареєстрував петицію про знесення пам’ятника Ярославу Мурому, який встановили 23 жовтня. До того сумчани обсміяли новий пам’ятник, порівнявши трон з унітазом.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: