Шахраї обібрали конотопського підприємця на 200 тисяч

11.11.2019

Конотопські правоохоронці розшукують зловмисників, які ошукали місцевого підприємця майже на двісті тисяч гривень. Аби провернути цю аферу, спритники дуже вдало зіграли роль власників фермерського господарства, запропонувавши підприємцям купити в них ячмінь за дуже вигідною ціною. Проте, коли зерно вже було завантажене у вантажівки та зважене, а кошти за нього передані «продавцям», виявилася, що насправді власником збіжжя є зовсім інша людина.

Із повідомлення про те, що сталося, до поліції звернувся справжній власник товару – місцевий підприємець.

У результаті першочергових розшукових та слідчих дій правоохоронці з’ясували, що місцевий підприємець, який займається вирощуванням зернових культур, отримавши цьогорічний врожай, вирішив його продати. Аби знайти покупців, розмістив відповідне оголошення в мережі Інтернет. Через деякий час з ним зв’язались потенційні покупці – двоє чоловіків, що назвалися Олександром та Русланом. Попередньо обговоривши дедалі майбутньої угоди, ціну та якість зерна, чоловіки дійшли згоди та домовились про зустріч за кілька днів.

В обумовлений день «покупці» з’явились на елеваторі, завантажили зерно у дві вантажівки та зважили його. Все нібито йшло добре, та продавця збентежив той факт, що зерно відвантажене, а кошти за нього йому досі так ніхто і не передав. Не побачивши поряд нікого з «покупців», чоловік запитав про це у водіїв вантажівок. Та їхня відповідь збила його з пантелику…. Виявилося, що водії вважали власниками зерна саме Руслана та Олександра, а тому й віддали гроші їм. Тож, коли чоловіки з’ясували, що спритники їх усіх «обвели довкола пальця», останніх уже й слід прохолов.

Також було встановлено, що водіїв для перевезення збіжжя найняли київські підприємці, які за кілька днів до цього домовилися про купівлю зерна у «власників фермерського господарства» — Олександра та Руслана. А що останні вели себе на елеваторі впевнено та по-господарські, то ні у водіїв, ні у підприємців, які їх найняли, не виникло жодних сумнівів, що саме вони і є власниками зерна.

«Цей випадок, на жаль, не поодинокий, — говорить заступник начальника Конотопського відділу поліції Марина Панова, — В Україні цього року зареєстровано кілька таких фактів. Конотопськими ж слідчими за цим фактом вже відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство) та вживається ряд розшукових та слідчих дій, спрямованих на встановлення осіб зловмисників та їх місця знаходження».

Разом з тим правоохоронці звертаються до всіх небайдужих громадян: якщо вам відома будь-яка інформація, що може допомогти слідству у розкритті даного кримінального правопорушення або ви впізнаєте людину на фото, просимо повідомити про це до чергової частини Конотопського відділу поліції за адресою: м. Конотоп, пр. Миру, 14 або за телефонами: (068)070-21-74 та (095)348-86-06 чи на лінію 102, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: