Білопільський міський голова Юрій Зарко: «Ми не маємо права втратити жодну комунальну установу»

11.11.2019

На нещодавньому брифінгу мер міста Білопілля Юрій Зарко, а також в.о. голови районної ради Володимир Відуєв пояснили, які зміни невдовзі очікують жителів Білопільщини.

Вже кілька тижнів навколо теми щодо функціонування комунальних установ точаться найрізноманітніші плітки, деякі з них дивують безглуздям, тож посадовці намагалися донести головний меседж: комунальні заклади як працювали, так і працюватимуть. Населення громади як отримувало їхні послуги, так і надалі отримуватиме.

Чутки щодо знищення позашкілля, медицини і освіти району – нісенітниця. Так, дійсно, скорочень не позбутися. Але такі сьогоднішні реалії. Білопільська ОТГ неспроможна надалі фінансувати усіх працівників комунальних закладів у тій кількості, яка на сьогодні є.

— Центр дитячої та юнацької творчості Білопільської міської ради вже створено, – розповів Володимир Відуєв. — Я звертаюся до працівників ЦДЮТ та батьків вихованців: заклад як функціонував, так і функціонуватиме. Різниця в тому, що засновником віднині буде Білопільська міська рада. Більшість людей трудового колективу перейде у новостворений заклад.

Білопільський міський голова Юрій Зарко підкреслив, що район також не залишиться без лікарні: «Якщо постане питання щодо ліквідації медицини, Білопільська міська рада прийме рішення про створення комунального закладу «Білопільська міська лікарня».

bilopillia.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: