Золотий матч в чемпіонаті Сумщини не відбувся

12.11.2019

На Сумщині офіційно завершився футбольний сезон 2019 року. Вперше найсильнішою командою області став ФК «LS GROUP», який представляє приміське селище Сум – Верхню Сироватку Сумського району. Про минулий сезон та майбутні плани і перспективи ми поспілкувалися з керівництвом, тренерським складом та гравцями цього клубу. Отримали коментарі Федерації футболу Сумської області та деяких клубів-учасників турніру. 

«Цього сезону перед нашою командою були поставлені певні цілі. На жаль, не всі вдалося виконати», – зазначає головний тренер Ярослав Пєсоцький. «Знову в другій частині сезону у нас виникли кадрові проблеми, як і минулого року. Тоді це коштувало нам перемоги в чемпіонаті, зараз – невдалим виступам у Кубку України серед аматорів, фіналі Кубку Сумщини та Суперкубку області».

З Ярославом Сергійовичем не посперечаєшся. Протягом першої частини чемпіонату клуб упевнено дійшов до фіналу Кубку області та переможною ходою крокував чемпіонатом. Наприклад, свого принципового суперника – «Тростянець»-2 команда впевнено обіграла 4:1 та закріпилася на першому місці. Здавалося, проблем із першим місцем не буде, проте…

Пауза в чемпіонаті зіграла злий жарт

Аматорські чемпіонати завжди мали ознаки нестабільності, хто б що не говорив. Скільки уже доводилося бачити прикладів, коли перше коло грають одні гравці, а в другому склад змінюється більше, ніж наполовину. Або команда зовсім зникає. На щастя, цьогоріч на Сумщині дограли усі.

Цю думку підтверджують і слова тренера команди Сергія Страшненка. «Влітку, коли виникла пауза, період відпусток, нам не вдалося зберегти усіх найкращих, і з ким ми добре пройшли першу половину сезону. За короткий проміжок часу нам довелося повністю награвати центр оборони, зокрема без досвідченого Богдана Суходуба. Водночас ми помилково надали значну позицію в командних діях  гравцям, для яких пріоритетом став футзал».

Звісно, керівництво клубу також не особливо задоволене підсумками сезону. Зокрема, президент ФК «LS GROUP» Геннадій Дем’яненко, – «Команда виконала завдання наполовину. Приємно стати чемпіонами області, але Кубок області не захистили. Аналогічно із Суперкубком. У Кубку України серед аматорів ми планували набагато більше стадій. Другий сезон поспіль у нас одна проблема: перше коло проходимо практично ідеально, далі – «спускаємо» свою перевагу та недобираємо очки. Ми зробили висновки».

Погоджується з президентом і головний тренер. «Аматорський кубок – це була об’єктивна перевірка наших сил та можливостей. Для мене як для тренера – це можливість визначити рівень команди у порівнянні з кращими командами України. По факту – дві поразки від ФК «Полтави». Яку оцінку можу поставити команді? Якщо говорити про першу частину чемпіонату – то «чотири з плюсом», «брак» був і тоді. А після паузи – точно «незадовільно».

«Золотий матч» не відбувся

Заради справедливості варто зазначити, що під час другого кола чемпіонату Сумщини з футболу інколи виникала думка, що в рамках його вісімнадцяти  турів усе не вирішиться. ФК «Тростянець»-2 до кінця вів боротьбу за перемогу, але його поразки в Глухові та Кролевці стали «роковими».

«Ми дуже багато втратили в першій частині чемпіонату», – розпочав бесіду головний тренер тростянецької команди Сергій Коритник. «Для нас першочерговим завданням на сезон було і залишається вдало виступити в чемпіонаті України серед аматорів. Фактично під час першого кола ми награвали, а інколи навіть в бойових умовах перевіряли потенційних новачків для участі якраз у всеукраїнських змагання. Самі розумієте, експерименти не завжди позитивно впливають на результат. Можна відразу згадати гру чемпіонату проти «LS GROUP», коли суперник був на голову сильніше, ніж ми, і справедливо переміг. Але потім ми втягнулися в сезон та сформували ефективний склад. Результати наступних матчів із «LS GROUP» це підтвердили».

«Чемпіонат області серед команд Вищої ліги «з лихвою» виправдав усі очікування», – говорить голова Федерації футболу Сумської області Андрій Прохорович. – «Подивіться турнірну таблицю та результати матчів. Перша трійка відбирала очки один у одного, показуючи при цьому яскравий футбол.  Питання чемпіонства «LS GROUP» вирішилося наприкінці турніру. Єдиним недоліком змагань, я вважаю, була непарна кількість команд. Доводилось кожного тижня одному клубу відпочивати. Завдячую керівникам всіх наших клубів за їх інвестиції в розвиток футболу».

Прес-служба ФК «LS GROUP»

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: