На Тростянеччині браконьєр вбив дику козу

12.11.2019

Здійснюючи нагляд за дорожнім рухом, інспектори групи реагування патрульної поліції Тростянецького відділення поліції звернули увагу зупинили автомобіль «ВАЗ-2101», за кермом якого перебував 30-річний чоловік. Окрім нього, в салоні знаходився ще один пасажир.

При огляді транспортного засобу поліцейські виявили в автомобілі 2 мисливські рушниці, а у багажнику — тушу дикої кози. Як пояснив сам водій, рушницю придбав для власних потреб, і саме зараз повертається з полювання, де підстрелив дику козу.

Про заборону полювання в нічний час чоловік знав, але все одно пішов на порушення закону.

Як повідомив начальник Тростянецького відділення поліції Дмитро Станішевський, наразі туша тварини передана до мисливського товариства, зброя вилучена та направлена на дослідження. Як з’ясувалося, одна рушниця була належним чином зареєстрована, інша — не облікована.

Щодо самого правопорушника відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 248 КК України (незаконне полювання). В тому разі, якщо вину чоловіка буде доведено, йому загрожує штраф або обмеження волі до 3-х років з конфіскацією засобів полювання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: