Ігор Перепека: «Якщо пам’ятник Сапуну буде такий же, як і Ярославу Мудрому, то я не проти»

13.11.2019

У Сумах не стихають пристрасті довкола нещодавно встановленого пам’ятника Ярославу Мудрому. Одні захищають творіння скульптора, а інші нещадно глузують над  монументом – від непропорційності до дивної пози, в якій зобразили великого князя Київської Русі. Соцмережі «вибухнули» їдкими коментарями та дотепними фотожабами, чого, мабуть, не викликав жоден постамент у Сумах. Розпочалася навіть битва електронних петицій — збирають підписи і за демонтаж пам’ятника, і на його підтримку.

Депутат Сумської міської ради Ігор Перепека говорить, що сумчани вже не раз цікавилися його думкою з цього приводу. Ситуацію він прокоментував так:

«Коли приймалося рішення про спорудження пам’ятника Ярославу Мудрому, група активістів  просунула також ідею встановити пам’ятник лідеру обласної мережі ОУН Семену Сапуну, який співпрацював із нацистами. Моє ставлення до цієї персони категорично негативне. Глибоко переконаний, що  Сапун  є чорною плямою в нашій історії, він – ганебний зрадник і аж ніяк не жертва режиму та «революціонер-підпільник», яким нам тепер його хочуть представити.

Якщо пам’ятник Сапуну буде такий же, як і Ярославу Мудрому, — то я не проти. Нехай всі тоді спостерігають за цим позором».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: