У центрі Глухова провели спецоперацію з гранатою

13.11.2019

У Глухові провели антитерористичня навчання: учасники відпрацьовували знешкодження закладки з гранатою у місці масового скупчення людей. Зі сторони все виглядало наступним чином. До кіоску «Теремок» підійшли двоє. Взявши по каві, вони представилися співробітниками «органів». Заклали муляж гранати десь о дванадцятій на п’яту. На той момент за млинцями стала матуся з двома дітьми: одному, на вигляд, 6 — 7 років, маля знаходилося у колясці. Слідом прилаштувався молодик, знову таки, з коляскою – такий собі «бебі-бум» навколо місцевого фаст-фуду. За півтори хвилини перевдягнені правоохоронці повідомили про небезпечну знахідку на «102».

Від цього моменту розпочалася спецоперація, котру від першої секунди до останньої і відстежували камери зовнішнього спостереження. Вони зафіксували і момент закладки учбової гранати, й сам «небезпечний» предмет, і, що, мабуть головне, обличчя «терористів», а також представила повний хронометраж подій.

Як пояснив  начальник глухівської поліції Анатолій Борковець, організатори навчань мали на меті перевірити функціональну спроможність своїх підрозділів протидіяти терористичній загрозі. Події розгорталися наступним чином: за шість хвилин на місце події примчала поліція, на тринадцятій хвилині – з’явилася оперативна виїздна бригада енергетиків, ще через хвилину по тому — пожежний екіпаж (начальник нашого глухівського МНС Дмитро Гончаров вважає, що його підлеглі спрацювали на відмінно), потім – газова служба і «швидка». Щоб зібрати всіх, знадобилося 21 хвилина — цілком пристойний результат — зважаючи на розлогу локацію підрозділів компетентних служб у Глухові та не надто добрий стан доріг.

kourier.in.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: