У школі, де навчається донька мера Сум, скаржаться на погане харчування

13.11.2019

Проблему поганого харчування в школах підняла у Фейсбуці сумчанка Світлана Міняйло.

“Зараз буде великий гнівний пост про організацію харчування учнів в Сумській ЗОШ # 15. Почну з того, що вже другий рік поспіль наші діти постійно скаржаться на те, як їх годують в школі. Діти постійно кажуть, що:

– їжа холодна

– їжа несмачна

– порції дуже маленькі.

Сьогодні після чергових батьківських зборів перевірила особисто, що і як їдять наші діти. Чесно, я була в шоці! Почну з того, що з цього року у дітей є вибір – бутербродне харчування чи друга страва.

Почну з бутербродного. Сьогодні була булка з сиром і какао з молоком. У меню написано, що сиру повинно бути 13 г. Скільки там сиру і скільки це насправді 13 г видно на перших фото – перше це те, скільки сиру дітям дали, а друге це я вдома сфотографувала щоб було зрозуміло. Питання – за що батьки платять гроші?

Другий вид харчування на двох наступних фото – сьогодні це ложка гречки і котлета розміром зі столову ложку. На подив сьогодні тепле (напевне сказались учорашні батьківські збори і скарги що все завжди холодне). Завідуюча їдальні принесла мені спробувати. Скажу так – це не котлета, це суцільний хліб!

Після всього, що я сьогодні побачила, я не дивуюсь, чому наші діти голодні й постійно скаржаться.

При всьому цьому хочу добавити, що директор школи категорично забороняє торгувати в школі пиріжками і т. п. Чому? Мені сказали, що ніби це заборонено чинним законодавством, але яким — пояснити не змогли. Тільки цікаво, чому в інших школах, у ВНЗ, у лікарнях і т. п. можна, а тут ні? Що робити старшокласникам, у яких по 8-9 уроків і які взагалі позбавлені можливості купити собі перекусити? Скільки така ситуація з харчуванням наших дітей буде продовжуватись?

Олександр Лисенко, Ваша дитина теж ходить у 15 школу, не скаржиться? Може вже давно час навести в ній лад, хоча б у харчуванні?

p.s. директору ЗОШ 15 Раїсі Замятіній уже 70 років. Учні, батьки і вчителі давно від неї втомилися, уже давно слід змінити керівника школи», – пише Світлана Міняйло.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: