Прокуратура з’ясовує, як на Сумщині могли за державні гроші купити аварійне житло

13.11.2019

Днями ми розповідали про те, в якій непростій ситуації опинилася сім’я Ольги Листунової. У неї з чоловіком двоє своїх дітей і ще чотири прийомних: двоє з інвалідністю, один із порушенням розумового розвитку. Цьому дитячому будинку сімейного типу у грудні минулого року придбали аварійне житло за кошти державного бюджету. Косівщинська сільська рада заплатила попередньому власнику понад 2,9 млн грн. За документами тоді будинок був у належному технічному та санітарному стані…

Сім’я заселилася сюди в березні. А ось тіщини в стінах помітили за три місяці. «Страшно. Звісно страшно. І найбільше переживаєш за дітей. Тому що у нас є двоє дітей з інвалідністю, і з інтелектуальним порушенням. Діти не встигнуть навіть зрозуміти, що сталося. Це – найстрашніше», — каже батько-вихователь Володимир Іванов.

Побудований будинок наприкінці 90-х років. Загальна площа — понад 250 квадратних метрів. У жовтні цього року, розповіла Оксана Степаненко, яка нині керує сільською радою, експерти визнали будинок аварійним.«Визнаний буквально тиждень тому. Ми будемо звертатися до районної державної адміністрації з приводу виділення коштів на капітальний ремонт будівлі», — говорить вона.

У РДА говорять, що збираються купити родині нове житло. Знову — за гроші з державного бюджету. Поки пропонують переїхати, розповів тимчасово виконуючий обов’язки голови районної адміністрації Едуард Кучменко. «Ми запропонували вже сім’ї Іванових переїхати або за місцем попереднього місця проживання в село Северинівку, або в село Хоружівка — у центр реабілітації дітей, які перебувають у важких життєвих умовах. Тобто є усна домовленість з обласним центром соціальних служб для дітей і молоді для того, що вони надали їм це приміщення для проживання. Вони там будуть проживати сім’єю», — каже він.

Перший акт — про придатність будинку — складали у цій районній державній адміністрації. Колишнім власником будинку був Анатолій Коренев. У червні минулого року приміщення разом із земельною ділянкою він продавав за 99 тис. доларів, що на той час дорівнювало 2 мільйони 590 тисяч гривень.

З липня прокуратура перевіряє купівлю цього будинку. Вилучили документи, які слугували придбанню приміщення та призначили експертизу, говорить заступник керівника місцевої прокуратури Сумської області Володимир Шилов. «Експерту ми поставили кілька запитань.Одне стосується питання ціни: чи дійсно цей будинок вартував трьох мільйонів гривень. Інше питання – в якому стані продавався вказаний будинок на момент придбання його сільською радою та який стан його на сьогодні. Чи могли утворитися вказані ушкодження цього будинку за цей невеликий проміжок часу», — розповів він.  

sm.suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: