На Сумщині створять Агенцію регіонального розвитку

13.11.2019

Про це в інтерв’ю для журналу «Стратегія розвитку» повідомив перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Дмитро Живицький. За його словами, Міністерство розвитку громад та територій України запровадило нові підходи регіонального та місцевого розвитку для побудови децентралізованої та конкурентоспроможної України.

«Ми не просто змінили назву Міністерства – ми змістили акценти на якість життя кожного громадянина. Ми закладаємо в основу розвитку громад і територій нові принципи і підходи, які спрямовані на розвиток не лише людського потенціалу, а й на сталий розвиток регіонів», – зазначив посадовець.

Дмитро Живицький розповів, що наразі Міністерство працює над розбудовою мережі недержавних інституцій – агенцій регіонального розвитку (АРР), що мають на меті підвищення конкурентоспроможності та сталого розвитку кожного регіону та громади. На даний час у 23 регіонах прийнято рішення про створення агенцій регіонального розвитку. Уже зареєстровані, працюють або знаходяться в процесі формування 19 агенцій регіонального розвитку. А в тих областях, де такі інституції відсутні (Сумська, Миколаївська, Одеська, Харківська, Херсонська) планують запустити пілотний проєкт зі створення АРР об’єднаними з Офісами євроінтеграції.

«Якщо цей досвід стане успішним – ми поширимо його на всю Україну, – додав перший заступник Міністра розвитку громад та територій України. – Наше Міністерство будує нову модель співпраці та підтримки АРР для того, щоб максимально долучити самі громади, як до створення, так і до діяльності цих агенцій. Вони будуть допомагати громадам об’єднуватись і реалізовувати спільні проєкти. Ми плануємо також створити Офіс управління проєктами при Міністерстві, комунікатором якого могли б стати АРР для впровадження ініціатив у громадах».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: