Розбійний напад на підлітка: конотопчанина засудили на 7 років

13.11.2019

Конотопською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 30-річного конотопчанина, який скоїв розбійний напад на неповнолітнього.

Нагадуємо, що подія сталась у м. Конотоп у червні поточного року. Обвинувачений підійшов до неповнолітнього хлопця та пообіцяв йому 60 грн, якщо той дасть йому скористатись мобільним телефоном, а також піде з ним до знайомого, оскільки він також буде брати участь у телефонній розмові. Юнак погодився і вони удвох пішли в напрямку залізничних колій по вул. Тургенєва. Коли зайшли у безлюдне місце, обвинувачений схопив неповнолітнього за руку, при цьому дістав із кишені ніж та, погрожуючи насильством, наказав віддати мобільний телефон, а також інші цінні речі. Наляканий юнак віддав нападнику свій ґаджет та 70 грн готівки.

«Співробітникам поліції вдалось оперативно встановити особу підозрюваного та затримати його того ж дня. Як з’ясувалось, чоловік не вперше потрапляє в поле зору правоохоронців. До цього він вже був двічі засуджений за подібні злочини. Зокрема у 2012 році підозрюваний у м. Київ познайомився у парку «Супутник» з юнаком, увійшов до нього в довіру, а коли вони зайшли в безлюдне місце, погрожуючи ножем, зірвав із шиї потерпілого золотий ланцюжок. За скоєне він був засуджений до 7 років позбавлення волі», – розповів прокурор Конотопської місцевої прокуратури Володимир Шерудило.

Цього разу дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений особою, яка раніше вчинила розбій) КК України. За рішенням Конотопського міськрайонного суду від 12 листопада 2019 року його визнано винним у інкримінованому злочині та засуджено до 7 років 4 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. На вирок суду обвинувачений чекав у СІЗО.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: