Ігор Перепека: «Сумська міська рада – не місце для політичних маніпуляцій»

14.11.2019

13 листопада питання відкриття ринку землі стало найгарячішою темою в парламенті, не минули її і під час засідання сесії Сумської міської ради. До порядку денного внесли звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення продажу землі сільськогосподарського призначення.

Депутат Ігор Перепека висловився проти того, щоб підтримувати звернення у редакції авторів від «Свободи», адже його зміст викликав багато запитань.

«Чи ми хочемо принизити владу своїм оцим зверненням?  Сумська міська рада звертається з тим, щоб на нас звернули увагу, тому що ми представляємо своїх виборців, які проти продажу землі», —  акцентував депутат.

По-перше, у зверненні є пропаганда, закиди до партії «Слуга народу» і глави держави, хоча той же «Голос» та деякі інші сили також підтримують відкриття ринку землі. По-друге, була вжита націоналістична риторика: зазначаючи, що земля — це єдиний стратегічний ресурс, який не підлягає відтворенню,  замість право українського народу написали української нації. Це дуже важливе зауваження, адже ніхто не дозволяє ділити українців на національності. Крім того, згадка в контексті продажу землі про Канаду, Польщу і Францію була недоречною, адже для нас їхній досвід  далекий.  Опозиціонер запропонував зробити звернення таким, що насправді б відображало сподівання сумчан.

«Ми однозначно проти відкриття ринку землі. Також ми проти того, щоб Сумську міську раду використовували в політичних інтересах та маніпуляціях, як і у випадку із голосування проти «формули Штайнмаєра»», коли весь народ — за, а депутати голосують проти», — наголосив Ігор Перепека.

Врешті автор проекту погодилася внести правки, запропоновані депутатом, і Сумською міською радо був підтриманий відкоригований варіант.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: