У центрі Сум знову мітингували студенти

14.11.2019

Вчора вдруге за останній тиждень студенти-медики мітингували проти нової моделі інтернатури, яку в Міністерстві охорони здоров’я планують впровадити з 2020 року. Основна вимога – це відтермінування нової реформи, яка на їх думку не допрацьована.

На площі Незалежності зібралися близько сорока студентів медичного інституту. Серед них — Тарас Окунь. У наступному році він має закінчити навчання і мріє стати серцево-судинним хірургом. «Ми зібрались тут сьогодні, як і минулого разу, для того, щоб висловити свій протест проти нової інтернатури, яку МОЗ хоче ввести з цього року. Хочуть вони ввести нам ще три роки інтернатури і три роки резидентури. Що таке резидентура — ні я не розумію, ні мої колеги-студенти. І до того, ще хочуть додати до тих шести років, які ми вже відучилися з першого курсу, додати ще шість років», — розповідає студент Тарас Окунь.

«Будуть такі результати, що ніхто не буде йти в медицину, тому що по тих умовах, за якими ми вступали до вищого навчального закладу, ми мали право на вибір. Тобто після закінчення шостого курсу шукати собі інтернатуру, куди ти хочеш піти: чи це хірургія, чи педіатрія, чи ендокринологія і так далі. Але зараз усе це під сумнівом, тому що хочуть зробити розподіл автоматичний по результатам Кроку», — каже студент Антон Остапенко.

Студенти збирали підписи до своїх вимог. Листи планують надіслати президенту, прем’єр-міністру, до Міністерства охорони здоров’я та Міністерства освіти і науки України.

«Можливо так вони звернуть увагу на нас. В усіх містах збирають підписи. Я знаю деякі міста вже відправили свої підписи. Ми збираємо і плануємо з дня на день уже теж відправити», — говорить студентка Діана Іщук.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: